A világ egy egyetemista szemével.

concerningthirdparty

concerningthirdparty

A Golgotának mennie kell!

2015. június 10. - concerningthirdparty

Mint talán már hallottatok róla, az MNB meg akarta venni Munkácsy Golgota festményét. Nem tudtak megegyezni az árban, ezért a kormány törvény erejével akarja itt tartani a műalkotást. Talán népszerűtlen lesz amit mondok, de a Golgotát el kell engedni. Debreceni vagyok, és nagyon szeretem azt a trilógiát. Városom egyik drágaköve, amit nem szabadna megbontani. Mégis, ha a tulajdonos el akarja vinni, engedni kell neki. Felsorolom miért:

  1. Egyrészt mekkora bunkóság ez már, most komolyan? Milyen tárgyalás ez? Többet adna valaki érte mint mi? Jó akkor tudod mit: nem viheted sehova a képet. A magyar kormány tárgyalási technikája az, hogy ha nem tetszik a végkimenetel, akkor megváltoztatja a játékszabályokat? Most jut eszembe, még régebben olvastam, Orbán neje mesélte vidáman, hogy amikor egy síversenyen megelőzte a férjét, az elérte, hogy nőket és férfiakat külön díjazzanak. Megváltoztatták a választási szabályokat is, hogy meglegyen a kétharmad. Tulajdonképpen nem kéne ezen meglepődni. Csak a Fidesz!
  2. Csökkentik a festmény értékét. Ha nem lehet elvinni az országból, úgy az értéke is csökken. Szóval ha valaki adott volna érte 9 milliót, már biztos visszalépett, gondolom nem azért vásárolta meg, hogy a Déri Múzeumban tartsa. Az állam direkt megkárosít valakit, mert olyan kedve van. Ez hol jogbiztonság? És cinikusan megjegyzik, hogy ettől még eladhatja. Csak keresnie kell egy Magyarországon élő milliárdost, aki pont egy Munkácsy-t akar venni. Szinte ugyan olyan pozíciója van a tulajdonosnak nem?
  3. Elijesztjük a befektetőket. Ezt már kifejtettem korábban: a kormány notóriusan ijeszti el a tőkét Magyarországról. Ez az eset is egy állatorvosi ló. A fidesz keresztülgázol minden jogon és józan észen ha olyan kedve van. Nem adod nekem a képedet, jó, akkor nem viheted el innen. Ki fog ezután magyar műalkotást behozni ide? Van egy Munkácsy-m, elhozzam egy magyar múzeumba letétbe? Hát akinek nem tetszik az einstandolás kultúrája az nem fogja.

Ez zavar a legjobban, a tőke üldözése, ha ez a bizalom elveszik, a hazánk egy lefelé tartó spirálba kerül. Az sem mentség, hogy törvény szerint nem adhatnak többet. Megváltoztatták az alkotmányt, egy hülye törvénnyel is megtehetik.

És minden fanyalgónak üzenem: 16 milliárdért vett meg az MNB egy 12 milliárdért meghirdetett felesleges épületet. 4 milliárd tűnt el a mutyi erdejében. Itt kevesebb mint egy milliárdot kéne még hozzátenni a mostani árhoz. Igen 4 milliárdot ráfizettünk egy offshore cégnek, de egy magyar embernek, aki egy magyar múzeumban tartotta a festményeit, az amerikai háza helyett, azzal ki kell tolni.  

Gratulálok a kormánynak!

Likeolni ITT, engem szidni lentebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://concerningthirdparty.blog.hu/api/trackback/id/tr287532382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.11. 00:13:51

Sajnos igazad van. Kihagytad a "pofátlan végkielégítések" részt, amikor évekre visszamenőleges hatályú törvénnyel raboltak ki sok embert (köztük tanárokat, orvosokat, ha jól tudom), majd amint az elvtársak is érintetté váltak, villámgyorsan eltörölték.
De ha megnézed a fideSS eddigi működését, alig találni olyan intézkedésüket, ami minimum erkölcsileg ne lenne megkérdőjelezhető, de sok közülük akár btk-ba is ütközhet. Például a manyup vagyon eltüntetése... kíváncsi volnék, egy elfogulatlan bíróság minek nevezné... szerintem zsarolás+rablás+sikkasztás.
süti beállítások módosítása