A világ egy egyetemista szemével.

concerningthirdparty

concerningthirdparty

A Fidesz nem kritizálja többet az Európai Uniót

2015. július 19. - concerningthirdparty

Nagyon érdekes közleményt adott ki a Földművelésügyi Minisztérium Sallai Róbert LMP-s képviselőről. A problémájuk vele, hogy kritizálja a Fidesz agrárpolitikáját. Meg mindenféle mutyikról beszél, ami lássuk be elég szemtelen dolog. Viszont a kiadott írás nagyon jó lett, logikája szilárd, mint a vas, érdemes átolvasni.

„A képviselő visszatetsző módon a kormány agrárpolitikáját támadja, közben ő és érdekköre az államból él: állami földeken gazdálkodik, állami támogatást vesz fel és az államtól kap fizetést.”

Ez kemény odacsapás. Hiszen ez az ember úgy kritizál, hogy az agráriumban dolgozik. Állami földeken.

„Sallai Róbert Benedek álságos és képmutató módon úgy szidja a kormány vidékpolitikáját, hogy ő maga országgyűlési képviselőként, testvére a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának területfelügyelőjeként, testvérének a felesége a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóságánál dolgozó ökológiai felügyelőként az államtól kap fizetést.”

Tehát ez az ember úgy kritizál, hogy a testvére a közszférában dolgozik. Ez is egy megdönthetetlen érvelés. Ezek alapján szeretnék pár megállapítást tenni:

  • A kormány egy az állammal. Államból élsz, és a kormányt kritizálod? Hol élsz te? Ha az állami földet túrod azt amit az őseid segítettek megtartani, akkor 4 évente változik az álláspontod, attól függően ki van kormányon. Ha az MSZP akkor baloldali vagy. Most meg Fideszes.
  • Senki sem kritizálhatja az agrárpolitikát aki benne dolgozik. Mivel én úgy tudom a földtámogatás a föld után jár, és földetművelni is földön szoktak, így a állságos bármi rosszat szólni a földdel kapcsolatos politikáról. Az agrárpolitikát csak asztalosok szídhatják, ez az ő joguk. Illetve a tanárok ne szóljanak bele az oktatásügybe amikor fizetést kapnak az államtól! Meg úgy senki semmibe.
  • Ne kritizálj, ha rokonod dolgozik nálunk. Azért mert csak. Erre nem tudom mit lehetne még mondani, mi lehet a logika mögötte? Mi közöd hozzá, hogy a tesód hol dolgozik? Az állami földosztás kritizálása, és dolgozni egy nemzeti parkban az hol nem fér össze? Területfelügyelő tesó, és mutyi kritizálása. Gondolom a lényeg, ha van közszférában dolgozó rokonod, maradj csöndben. Ez összeférhetetlen. Vagy te nem szólalsz meg, vagy a rokon elveszti az állását, csak hogy nem álljon fent ez a faramuci helyzet.
  • A Fidesz nem kritizálja többet az Európai Uniót. A közleményben világos, ha támogatást fogadsz el, ne ugass. Magyarország elfogadja az eu-s támogatást, útépítő barátok, a nemzeti nagytőke nagy örömére. Ezek alapján a Fidesz nem elégedetlenkedhet, hogyan is tehetné, elfogadja a pénzt, aztán meg beszól? Ilyen többet nem lesz!

Ha tetszett dobj egy like-ot!

A bejegyzés trackback címe:

https://concerningthirdparty.blog.hu/api/trackback/id/tr257640082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2015.07.20. 08:35:31

A Fidesz ellenfele a jobbik, így versenyt fognak ugatni az unióra

Mint minden normális ország parlamentjében.

vadi3 2015.07.20. 11:22:56

@Larry Silverstein: Nekem azt tanították, ha a kutya beleharap az ételosztogató kézbe, akkor meg kell neki tanítani, hogy többet ne tegye. Vajon a Fidesz és a Jobbik ezt mikor fogja megtanulni?

citrix 2015.07.20. 11:34:36

A Nemzeti Pártállam édes bája amit a fidesz propagandagépezete produkál. Lett egy kedves vezetőnk, lett egy pártunk amivel egy az utunk , jelszavunk munka és béke.

Sir Galahad 2015.07.20. 12:32:46

@vadi3: Már bocsánat, de én úgy tudom, hogy az EU egymással összefogó államok szövetsége, tehát nem gazdi-kutya viszonyról, hanem egyenlő partnerekről van szó. Ha így van, akkor meg miért ne lehetne kritikát megfogalmazni?

Netuddki. 2015.07.20. 12:34:25

„A képviselő visszatetsző módon a kormány agrárpolitikáját támadja, közben ő és érdekköre az államból él: állami földeken gazdálkodik, állami támogatást vesz fel és az államtól kap fizetést.”

Ezt más szóval úgy mondják, hogy abba kézbe harap ami enni ad.
Csak a kis geci azt felejti el, hogy az államtól felvett "fizetéseket" az adófizetők dobják össze. Azok is akik NEM a fideszre szavaztak. Ergo akkor harapna az őt etető kézbe ha nem kérné számon az orbán rezsim disznóságait...

sanyix 2015.07.20. 12:48:13

@Sir Galahad: lehet, csak akkor a pénzt sem kell elfogadni amit adnak... Ja hogy teljes egészében ebből van a "rekord" gdp növekedés?

vadi3 2015.07.20. 13:18:19

@Sir Galahad: Ez megint csak a szavak értelmezéséről szól. Hogyan folytatsz gazdasági szabadságharcot olyan szövetségi rendszerben, ahol az egyik társult tagállam vagy, ráadásul önszántadból társultál? Ha jól tudom szabadságharcot csak elnyomó hatalom ellen szoktak folytatni. Most éppen ki az elnyomó hatalom? Az akik évente néhány milliárddal támogatja lemaradottságunk felszámolását?

lavór 2015.07.20. 13:18:33

Konkrétan hülyeség. Kritizálni lehet. Na de uszítani, gyűlöletet kelteni és mindezt ordas hazudozás közepette...

♔bаtyu♔ 2015.07.20. 13:38:57

Jó nagy marhaság ez, ha tényleg így van. Ilyen alapon a civil szervezetek sem bírálhatják a kormányt, ha pályázaton pénzt nyernek.

♔bаtyu♔ 2015.07.20. 13:44:42

Végigolvastam, a szokásos. Valami kormány funkci mond egy baromságot, a blogger pedig úgy vezeti le, mintha ez alapból a kormány sajátja lenne és bele tesz egy csomó mi lenne ha típusú dolgot, persze a mi lenne ha nélkül azon az alapon, ha ez igaz, akkor bárkivel is igaz mások. "megállapításokat tesz".

A ballibsik persze rácsapnak mint tyúk a takonyra, értelmezésből amúgy sem túl jók.

igazi hős 2015.07.20. 14:10:12

@vadi3: Orbán vagy Vona "megharapta" egyszer is Putyin kezét? Nem. Akkor teljesen álla a mondás.

vadi3 2015.07.20. 14:16:26

@igazi hős: A szélkakasnak mi kell a forduláshoz? Várd ki a végét, hogy mikor honnan kapnak jobb ajánlatot.
Egyébként pedig mintha lett volna egy Továris konyec plakát is, gondolom azt nem hízelgésnek szánták a Nagy Testvér felé. Szóval Putyin elődjének már belemartak a kezébe.

Sir Galahad 2015.07.20. 16:12:32

@sanyix: Miért ne kellene a pénzt elfogadni? Nem szabták feltételéül, hogy nem szabad véleményt mondani, vagy igen? Magyarország egyébként nem csak kap pénzt az Uniótól, de fizet is be a közös kasszába. Azt se kellene?

Sir Galahad 2015.07.20. 16:17:12

@vadi3: Amit leírtál, az is szómágia. Szerintem vagy annyira intelligens, hogy tudod, az EU úgy működik, hogy minden ország igyekszik érvényesíteni a gazdasági, politikai érdekeit a szövetségen belül, adott esetben mások kárára is. Semmi kivetni valót nem látok abban, hogy Magyarország is ezt teszi, az meg, hogy ezt gazdasági szabadságharcnak hívja a kormány, egyszerű marketingfogás. Ne mondd már, hogy ezt nem látod át...

vadi3 2015.07.20. 17:22:37

@Sir Galahad: De látom! Sajnos teljesen igazad van az Eu-val és az érdekek képviseletével. A baj az, hogy én mér egy kicsit régivágású vagyok, szóval a paprikáskrumpli az legyen paprikáskrumpli. A gazdasági szabadságharc lehet, hogy szépen cseng, de jelenlegi értelmében, hogy azzal harcolunk, akitől az ország megsegítését is várjuk, szóval ez nekem igencsak szómágia és már nagyon messze túl van a marketingfogáson

concerningthirdparty 2015.07.20. 17:24:46

@♔bаtyu♔: amit leírtál így van. Valaki leírt egy baromságot, én kifiguráztam. De szerintem ez kötelességem is, mert ha nincs negatív visszajelzés az az üzenet, hogy szabadon lehet konkrét baromságot leírni úgy sem számít. Ezért az írás saját logikáját felhasználva írtam le megállapításokat. Én szeretném ha a mindenkori kormányunk komunikációja túllépne a kocsmai verekedések színvonalától.
Ballibnek meg lehet nevezni nyugodtan, még ha az MSZPt tolvajbandának tartom is, ott még nem tart Mo., hogy túllépjen a komunista-náci besoroláson.
@Sir Galahad: lehet kritizálni, pont ezért ostobaság a közlemény. A párhuzam teljesen megáll, mert egy adófizető képviselőről van szó aki ott van a parlamentben. Ahogy Mo is az euban. Befizet, támogatást kap, és véleményez. Ez nem baj, a kettősbeszéd igen.

nemecsekerno_007 2015.07.20. 17:34:02

Nem értem mit csodálkoztok ezen. Ez a fajta logikai séma szinte mindenhol jelen van kicsiny poszt-kádári beltenyészetünkben.
- Felsőoktatás: "Adjatok több állami pénzt, de mi azért verjük a nyálunkat, hogy a Zorbán náci, lebontja a demokrációt, meg takarodjon.... etc....
- Színház: Adjon pénzt az állam, hogy aztán a jelenlegi kormányt ekézzék a darabokban.
Soroljam még? Lehet, hogy a mostani kormány arrogáns, de akkor ezek is akik csak azt tudják szajkózni, hogy aggyá pézt! Más szemébe a szálkát, sajátba a gerendát se?!

És még csodálkoznak, hogy nincs társadalmi támogatottságuk. Azt a pofátlan, arrogáns mindenit...

sanyix 2015.07.20. 17:58:55

@Sir Galahad: persze el lehet fogadni, csak undorító szar alakság...
Szerintem nem rokkannának bele ha magyarország nem fizetne a közös kasszába, hiszen a befizetéshez képest ha jól rémlik 7-8x nagyobb összeget kap vissza...

Alick 2015.07.20. 18:19:49

@vadi3: "ha a kutya beleharap az ételosztogató kézbe"

Ez Don Corleone felfogása... és nem egy magát demokratikusnak tartó szervezeté.

nemecsekerno_007 2015.07.20. 18:26:07

@Alick: Mer' szerinted kutya és ember között demokrácia van? :) Az szerintem a farkas :)

Ajánlom Petőfi két versét: Kutyák dala. Farkasok dala. A demokrácia, szabadság meg ezek a manapság gyakran ismételt szavak kapcsán nagyon tanulságos :D

nemecsekerno_007 2015.07.20. 18:27:28

@Alick: Amúgy nálunk az utóbbi 5-6 évben a kutyák ugatását lehet a legtöbbet hallani :) Azé van ennyi blog. Meg nyílván a kattintások miatt, amiből a péz van :)

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.07.20. 18:29:06

@vadi3: 'Nekem azt tanították, ha a kutya beleharap az ételosztogató kézbe, akkor meg kell neki tanítani, hogy többet ne tegye. '

Te kutya vagy?

Alick 2015.07.20. 21:01:55

@Tiszteltetem Brüsszelet: "ha a kutya beleharap az ételosztogató kézbe"

Ja és az idegbeteg, harapós természetű kutya csak a hasonló természetű gazdáját tükrözi vissza...
:)

Kakimaki0123456789 2015.07.21. 11:19:49

Sajnos a fidesz állitásaiben NINCS LOGIKA. Az LMPs politikussal kapcsolatos állitásaiból NEM KÖVETKEZIK hogy nem kritizálhatja a fidesz agrárpolitikáját!
Annyi sebből vérzik hogy felsorolni is hosszú...
Az államtól nem pénzt, hanem földet kap amit törvényes keretek között szerzett meg.
Kritizálja a fideszt ami NEM az állam, hanem a fidesz, egy politikai párt. Hacsak nem gondolja magát a fidesz egyenlőnek az államnak, ami nagyon nagy baj lenne!!!
Arról sem irnak hogy azt a rendszert kritizálmá amivel elnyerte a földeket - de akkor is joga lenne hozzá. Én is járok BKVval,mégis kritizálom.
Egy képviselőnek politikusként ráadásul ez a dolga, rámutatni a hibákra. Ha azt kérik egy politikustól hogy ne tegye, ezzel az ellenzéki politikusok müködését akarjákmegszüntetni!

Logika hijan marad hogy nem észérvekkel, hanem egyszerűen verbális mocskolódással dolgoznak; teljesen hétköznai, normális, elfogadott tevékenységeket állitanak be explicit aljasságnak vagy kétszinűségnek.
süti beállítások módosítása