A világ egy egyetemista szemével.

concerningthirdparty

concerningthirdparty

A kormány egy szál pisztolygolyóval a társadalommal szemben

2016. február 21. - concerningthirdparty

Ebben az írásomban amellett fogok érvelni, hogy a tanárok tiltakozása a Klik ellen az eddigi legveszélyesebb esemény a kormányzó Fidesz számára. Ehhez azonban egy premisszával fogok élni, amit vagy elfogadtok vagy nem. A fidesz alapvetően autoriter, elnyomó módon kormányoz. Nem szeretnék sokáig elidőzni ennél a mondatnál, félek ez hit kérdése, és objektív tények kevésbé befolyásolják az ítéletalkotást.

De szerintem senki sem fog azzal vitatkozni, hogy a konzultáció, alapos szakmai átbeszélés, lassú de alapos döntéshozatal nem feltétlenül fémjelzi az Orbán rezsim politikáját. Ad hoc, személyre szabott törvények, "Ne kritizáljon senki előre, majd meglátjuk" érvelések tömkelegét láthatták a hírfogyasztók. Erő, határozottság, és jó adag önérdekkövető politizálás jellemzi az uralkodó kormánypártot.

Az amerikaiaknak van egy mondásuk: "always question authority" ami annyit tesz mindig kérdőjelezd meg a hatalmat. Magyarországon az ellenkezője igaz. Fogd be a szád, örülj hogy itt lehetsz. 

quest.jpg

Ha kibeszélsz és kritizálsz beindul a gépezet. Elveszíted az állásodat, random lejárató cikkek jelennek meg rólad, vagy hirtelen elveszíted az állami megrendeléseket, esetleg felmondják veled a szerződéseket. Jelen esetben a Klik azonnal rászállt az egyik fő arcára a tüntetésnek. Ilyen az elnyomás természete. Mintha egy szál pisztolygolyóval tartanál sakkban több száz embert. Senki sem akar elsőnek mozdulni, senki sem akar áldozat lenni. Így annak ellenére, hogy a tömeg jóval erősebb, a hatalom uralkodni tud. Mindig csak az elsőnek mozdulót kell példásan megbüntetni. Az elsőnek mozduló kezelése a kulcskérdés.

Viszont van az elnyomásnak egy elkerülhetetlen végkifejlete. Minél tovább terjeszkedik egy hatalom annál inkább telik be a pohár az embereknél. Elegük lesz az igazságtalanságból, a helyzetük kilátástalanságából. Ekkor inoghat meg egy autoriter kormány, és ez az ami most megindulhat.

A magam részéről azt hittem az orvosok fogják majd ezt elindítani egyszer, hiszem mivel fenyegetheti meg az egészségügyben dolgozókat az orbáni rendszer? Négyszeres bérért kell dolgozz külföldön? Tovább növeljük a várólistát mert elüldözünk? Ehhez képest egy magyartanár jóval kiszolgáltatottabb pozícióban van. Sokat megmutat az oktatás állapotából, hogy ennek ellenére mennek ki az utcára.

De azt látjuk, hogy az oktatásban és egészségügyben dolgozók összefogtak. Két elhanyagolt ágazat kéz a kézben szembeszállt, vagy legalábbis elindult az ellenállás felállítása. együtt már adhatnak egy olyan kritikus tömeget, ami mögé már lesz merszük beállni a rendszerrel elégedetlenkedőknek.

Kérdés, hogyan reagál majd erre a kormány. Bejön e neki a klasszikus megosztás, időhúzás, morzsadobálás tökélyre fejlesztett szenthármasa. Mindenesetre izgalmas hetek elé néz minden aktív hírfogyasztó.

Likeolni ITT, Soros-simicskázni odalent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://concerningthirdparty.blog.hu/api/trackback/id/tr518409630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.02.22. 13:17:36

Bezzeg a régi szép időkben.

Mikor a cseppet sem autoriter Gyurcsány kormány tömegesen zárta be az iskolákat.
"Majd megunják és hazamennek" legyintéssel intézték a tiltakozásokat.
Mikor csődbe ment az összes önkormányzat az iskolák alulfinanszírozottsága okán.
Mikor eltörölték a nemzeti alaptantervet, és a haveroknak kiprivatizálták a tankönyvgyártást...

-----
Aki ezeket az időket sírja vissza az elmebeteg.

carlos z. 2016.02.22. 13:27:47

Ballib Cenzúra,

Ne kapálózz, ne védd a védhetetlent!!
Ugye nem kell sorolnom a mostani rendszer gaztetteit, melyhez képest az általad felsoroltak megmosolyogtató csínytevések. Te hol a bánatban élsz, ember?? Akinek tele van a töke a jelenlegi szarral, az többségében nem a régit és a régieket sírja vissza, okostojás..

Haloperidol 2016.02.22. 13:40:52

@Ballib Cenzúra:

bazdmeg a kibaszott gyurcsányék utoljára 2008ban voltak téma, és utoljára 2005-ben csináltak akármi említésreméltót.
2016-ban gyurcsányozni röhejes.

Khonsu 2016.02.22. 14:26:40

Most dől el az ország jövője a következő 1-2 évtizedre. Ha a tiltakozás kiszélesedik és a kormány meghátrál, akkor az rendszer végének kezdetét jelentheti. Ha kitartanak és a tiltakozási hullám elhal, akkor az egyet jelent azzal, hogy nincs meg a szükséges méretű és erejű társadalmi bázis a változtatáshoz.

Mivel utóbbi már jelentősen növekedni nem fog (az emberek idővel beletörődnek sorsukba vagy kivándorolnak), ha a mostani tiltakozási hullám sikertelenül zárul, akkor a továbbiakban bármilyen tiltakozó megmozdulás, ellenzék, bármi ami szembemegy a Fidesszel értelmetlen lesz. Felesleges idő és pénzpocsékolás. A következményekről nem is szólva...

Khonsu 2016.02.22. 14:30:42

@Khonsu: Aki most nyer, azt kell megerősítenünk. Ha a tiltakozók nyernek, akkor őket, ha a Fidesz, akkor őket, mert az ország az ők kezükben lesz évtizedekig, tetszik vagy sem.

Netuddki. 2016.02.22. 14:42:44

@Ballib Cenzúra: Felőlem szidhatod a qrcsányt amennyit akarod. De!
Annál nagyobb lúzerség nincsen amikor a jelenleg is regnáló gazdáidról akarod elterelni a figyelmet a gyurcsányozással. Te balfasz fideszdroid, te!

Netuddki. 2016.02.22. 14:44:13

@Khonsu: Mit akarsz megerősíteni a fideszes börtöntöltelékeken?

Khonsu 2016.02.22. 14:58:59

@________________: Az ország választott szerepét. Új világ van kialakulóban, most dőlnek el a szerepek. Onnantól mindenkinek választott szerepe szerint kell majd helytállnia. Ha mi egy kvázi diktatórikusan kormányzott félperiféria akarunk lenni, akkor akként. Stabilitásra lesz szükség, hogy értékes, funkcionáló részként épülhessen az ország a világba, és így fennmaradhasson. Nem dönthetünk mások helyett, azon szerepében leszünk kénytelenek stabilizálni az országot, amit választ. Akkor is, ha felfordul tőle a gyomrunk. Amíg a nyitott határokat meg tudjuk őrizni, addig mindenkinek lehetősége van az általa vágyott világban élni, de az ország olyan lesz amilyen, azon nem lehet majd változtatni.

nemecsekerno_007 2016.02.22. 15:03:17

Inkább melóznátok, blogírás és kommentelés helyett. Többre mennénk, a csóró is kevesebb lenne. Ennyi munkanélküli bölcsész van?

Szelid sunmalac 2016.02.22. 15:05:19

@Ballib Cenzúra: Kibazottul kontraproduktiv ma mar a gyurcsanyozas. Foleg, hogy a fidesz 2/3 (marmint amikor meg TENYLEG az volt) ugy jott ossze, hogy a korabbi maszop szavazok szavaztak rajuk. Persze a te agyad rovid ennek a megertesehez. De hogy 6 ev utan gyurcsanyozol, az komoly elmebajra utal, raadasul ettol csak egyre unszimpatikusabbak lesztek. Te is, meg a gazdaid is.

Punxsutawney Mormota 2016.02.22. 15:08:40

@Ballib Cenzúra: Ésszerűtlenül sok iskola van. Igen, iskolákat kellene bezáratni, mert kibaszott sokba kerül a fenntartásuk. De minden szülő hányingert kap, ha két utcával távolabb kell vinni a kölykét. A jelenlegi iskolarendszer infrastruktúrája a 70-es évek babyboomjára épült. Nincs kedvem számokat keresgélni, de az ország lélekszáma 10,300,000 körül volt 1970 január 1.-én, míg 10,790,000 körül tetőzött 10 évvel később. Ha van kedved, akkor keress utána, hogy mennyi volt a születések száma ebben az időszakban, de szerintem duplája a jelenleginek.
Sokkal ésszerűbb lenne egy halom iskolát bezárni, és inkább iskolabusz rendszert üzemeltetni. Mi ebben az olyan csodálatos?

Csődbe ment az összes önkormányzat...

Hazudsz, Kutya!

Mikor eltörölték a nemzeti alaptantervet...

Hazudsz, Kutya!

Haveroknak kiprivatizáták a tankönyvgyártást...

Hazudsz, Kutya! Te is írhattál volna tankönyvet szerencsétlen, ha nem írnál ilyen baromságokat, mint "kiprivatizál". Kiszervezésre gondolsz, isten szarvatlan marhája! De hadd kérdezzek valamit; szerinted, akik a tankönyveket írták, azok főállású tankönyvírók voltak, akiket a bölcsészkaron végeztek és a tankönyvellátó alkalmazottai voltak?
Ha így gondolod, akkor nagyobbat nem is tévedhetnél, hazudozós rémhírterjesztő.

röf 2016.02.22. 15:10:10

Lelkesedjetek nyugodtan, a remény hal meg utoljára...
Pont ma állt be a tanarak mögé kockás cuccban a Maszop meg a Jobbik.
Kellett ez nekik?

nemecsekerno_007 2016.02.22. 15:10:35

@Szelid sunmalac: Kibaszottul kontraproduktív a "patás Orbán" típusú gondolkodás, ez meg is látszik az eredményeken. Kormány vs. ellenzék. De mindenki úgy csinál hülyét magából ahogy akar.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.22. 15:30:10

Az a nagy helyzet, hogy a libsik állnak szemben a társadalommal. Nem csak nálunk, hanem egész Európában. Úgy vélem, ez ma már tisztán látható.

high up! 2016.02.22. 15:36:04

Orbaneszku 2010 óta lefejlesztette az országot a V4-ből a B4-be (balkáni 4-ek). És ez egyre lefele megy.

Ha a következő évre nem nő ki egy 20%-os társadalmi támogatottságú párt, akkor mentek a levesbe magyarok, mert Orbaneszku a 2020-ban kivezti az országot az EU-ból.
Utána már csak magatok közt lesztek, a szögesdrót kerítés mkögé zárva, a 10 milliárdos euró orosz adósrabszolgasággal a vállatokon.

FOLYTASSUK!

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.02.22. 15:41:30

@Punxsutawney Mormota:

Szeretem amikor egy magadfajta tetves Gyurcsnyista hazugoz le másokat, kedvencei tettei okán.

Tény, hogy rommá adósították az önkormányzatokat az elkúrók.

Tény hogy iskolák százait zárták be.

És tény hogy eltörölték a nemzeti alaptantervet, eltörölték az osztályzást, és elkezdődtek az iskolákban alattuk a tanárverések.

A tankönyvkiadóról meg ennyit:
mno.hu/migr/gyurcsany-egykori-uzlettarsae-a-nemzeti-tankonyvkiado-609363
A Gyurcsány Ferenc egykori üzlettársa által irányított Láng Rt. vásárolhatja meg a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. többségét. A Fidesz állítja, a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. úgy került a miniszterelnök üzleti partneréhez 3,2 milliárd forintért, hogy a legmagasabb vételi ajánlat 4,2 milliárd forint volt.
A Láng Kiadó és Holding Rt. veheti meg a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. 70 százalék mínusz egy szavazat részvénycsomagját – közölte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. tegnap az igazgatóság döntését. Az ÁPV Rt. közleményében szerepel, hogy a részvénycsomag értékesítésére kiírt nyílt, kétfordulós pályázat nyertese, a Láng Rt. 3,210 milliárd forintot ajánlott a 70 százalék mínusz egy szavazat részvénycsomagért.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.02.22. 15:42:44

@Szelid sunmalac:

Nem hiszem hogy kontraproduktív lenne.

Teljesen természetes, hoyg a magadfajta Gyurcsány csicskák kiakadnak ezen.

Viszont ahogy az a kommentekből látszik, csak a magadfajta közismert Gyurcsnyisták védik a mundér elkúrását.

Punxsutawney Mormota 2016.02.22. 15:49:26

@Ballib Cenzúra: Vaúúúúú, hazudozz csak tovább Vahúr! Gondolom jól fizetnek érte.

Khonsu 2016.02.22. 15:50:16

@Afrika steht an der Elbe: A társadalommal jelenleg mindenki szemben áll, mert csak a társadalom megosztásával tudják megakadályozni annak "ébredését". Jelenleg nincs jó oldal csak rossz oldalak vannak. Magyarország helyzete speciálisabb, a mi társadalmunk sokkal fejletlenebb. Ha a mienknél fejlettebb társadalmak rá is találnak a helyes útra, az nálunk valószínűleg nem működne. Nekünk maradnak a ballibák és a fidesztálibok, mint ugyanannak az éremnek egyik és másik oldala. A társadalomnak a tudatilag kellő fejlettséget elért része előtt pedig nyitva áll az út, hogy csatlakozzanak a számukra megfelelő közösséghez.

Punxsutawney Mormota 2016.02.22. 15:50:21

@Ballib Cenzúra: Baromarcú, a saját exem írt 4 évnyi tankönyvet 99-ben és 2000-ben, és olyan miépes volt, mint ide Lacháza.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.02.22. 15:56:10

@Punxsutawney Mormota:

Nem ízlik a valóság ?

Pontos évszámok cégnevek, összegek vannak a cikkben...

Melyik nem igaz szerinted ?

Mit parancsolt a GYurcsány gazdi, hol kezdjétek a tagadását a tényeknek ?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.02.22. 15:58:16

@Punxsutawney Mormota:

Értem..
Tehát az exeddel mikor papucsba lettél, a MIÉP-es házibulikat lecserélted Gyurcsányos Pa-Dö-Dö partikra..
Hol érdekel ez kicsodát ?

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 16:00:55

@nemecsekerno_007: ja kussoljon mindenki, és termelje a pénzt viktornak :) hápersze.
@Ballib Cenzúra: akkor tehát te ugyan olyan vagy mint egy gyurcsányista

Punxsutawney Mormota 2016.02.22. 16:29:34

@Ballib Cenzúra: Drága Homo Habilis barátom! Csupán érzékeltetni akartam, hogy a picsa nagy elnyomás alatt, még a Gyurcsány kormányzat alatt is vígan adták ki olyan ember tankönyveit, aki

1) nem a tankönyvkiadó alkalmazásában állt

2.) olyan szélsőjobbos volt, hogy öröm volt nézni, de mindez kurvára nem befolyásolta munkáját, hogy jó tankönyveket írjon.

Tudom, hogy neked ezt nehéz felfogni, akinek nincs normális munkája, hanem Habonyék megbízásából napi 5-6 ezer forintért egyszemélyes csimbumm cirkuszt alakít.

Punxsutawney Mormota 2016.02.22. 16:32:54

@Ballib Cenzúra: Egyébként tudhatnád, hogy nem vagyok Gyurcsányista, sem MSZP-s, sem LMP-s, sem Együtt-es sem semmi. De nem baaaaaaaaaj, örülök, hogy bónuszpénzt kapsz azért, ha Gyúrcsány-hívőnek bélyegezhetsz valakit. Még vedd bele a gyíkembereket is, meg a csodaszarvast is, úgy lesz teljes a kép.

Tény, hogy a Fidesz tette lehetővé 2011-ben az önkormányzatok és magánszemélyek számára is, hogy devizahiteleket vegyenek fel, mert az már milyen marha jó dolog...Innentől kezdve szimplán hazudós bolond vagy.

Punxsutawney Mormota 2016.02.22. 16:38:10

@Ballib Cenzúra: Vicces cikkeket linkeltél be, Homo Habilis. Nézz utána, hogy hány cég nyomtatott taknkönyveket akkoriban! Tény, hogy az általad említett cég volt a legnagyobb a piacon, de rajta kívül, még mindig kb. 15 másik kiadótól választhattak a tanárok.
Nem volt olyan, hogy Nemzeti Mutyolda, hogy csak a haverok juthattak traifikhoz. Tudom, hogy fáj, de ez van... Ha volt pénzed - természetesen neked is ismeretlen fogalom, mert a büdös életben nem lesz két egyforma filléred sem - akkor csináltál egy kiadóvállalatot és nyomtathattál tankönyveket a megfelelő engedélyek beszerzése után.

csak egy néző 2016.02.22. 16:53:20

@Ballib Cenzúra:
Baromarcú komám. Te is csak szopni jársz ide, mint a huszi-tuszi haverod a sajtótájékoztatóra. DDD
Te is tátott szájjal szaladgálsz a faszerdőbe.

youtu.be/oFg73j5gNc8

nemecsekerno_007 2016.02.22. 17:05:08

@fidesz maszop dk egykutya: Orbánnak teremelni a pénz. Ritka egy idióta vagy hallod.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 17:31:55

@nemecsekerno_007: Én nem akarok neki termelni, te akarod. Állandóan azt hangoztatod, hogy kussoljon mindenki, és inkább dolgozzon (termelje orbánnak a pénzt). Lófaszt.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 17:33:49

@Punxsutawney Mormota: 1 biteseknél ez így megy, ha nem velük vagy, akkor gyurcsányista. Ha ócsárlod a gyurcsányt is, akkor is van rá válasz: "rejtőzködő gyurcsányista vagy, aki függetlennek szeretné láttatni magát" :D

nemecsekerno_007 2016.02.22. 18:00:44

@fidesz maszop dk egykutya: Akkor dolgozz másnak, nekem tök mindegy. De az állandó nyálverésből nem lesz 30 000 dodós GDP/fő Hülyegyerek! :)

Wasfék 2016.02.22. 18:18:11

örömmel látom hogy a többségnek már tele van a fasza a diktátor geci tolvajokkal

Punxsutawney Mormota 2016.02.22. 18:51:32

@fidesz maszop dk egykutya: Pont leszarom, hogy az ilyen egyszerű szakócapattantó mit gondol rólam :)

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 19:09:19

@nemecsekerno_007: te miért nem dolgozol? Ja igen, bértroll vagy, most is dolgozol. Esetleg valami olyat is csinálhatnál ami produktív. Viktoroddal sehogy sem lesz 30000 dodós gdp/fő(max a haveroknál), ha képes lennél gondolkodni, tudhatdád.

nemecsekerno_007 2016.02.22. 19:43:26

@fidesz maszop dk egykutya: Én dolgozok közben és nem vagyok bértroll. Csinálok olyat ami produktív. Nem Viktorral nem lesz 30 000-es GDP hanem az olyanokkal mint te. Nem is értem, hogy akarunk mi EU-s fizetést.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 21:29:56

@nemecsekerno_007: velem tuti nem lesz, mert az én pénzem, nem érinti ezt a fostelepet, méghozzá viktor és a többi balfasz miatt. És nem vagyok egyedül.
süti beállítások módosítása