A világ egy egyetemista szemével.

concerningthirdparty

concerningthirdparty

Orbán és Gyurcsány a mi hibánk!

2015. május 27. - concerningthirdparty

Amit most leírok, sokan megtették már előttem, de úgy éreztem nekem is csatlakozni kell hozzájuk. Hang leszek hát egy olyan kórusban, amit néha én is szemforgatva hallgatok.

Politikusaink bűne a mi bűnünk is. Ez a tételmondatom, bizonyítása a mai napi feladat.

Most éppen a paralimpikai botrány kapcsán jött elő, hogy miért is nem mond le valaki, miután ennyi szemétség kiderült róla: vissza nem térítendő támogatások, hogy tudjon koncentrálni a munkára, 10 milliós autó, nulla forintért a nevére íratva, utazások ide oda alapítványi pénzen. És forgatjuk a fejünket, hogy nem mond le. Nyugaton lemondana. Lemondana akinek hirtelen 100 milliós háza lesz, 70 milliós villája a gyerekének, lemondana akinek a szomszédja bekerülne a top100 leggazdagabb ember közé. Úgy ahogy van az összes 6 évnél régebbi pártnak le kéne mondania, tisztelet a kivételnek. Elvileg olyan is van.

De miért nem mosd le valaki, aki megvesz egy házat 40 milláért, miközben 20at keresett egész évben? Lopta? Persze, de miért mondana le? Tényleg miért? Fél hét hőbörgés után elfelejtődik az egész. És ez a mi hibánk, mi hagyjuk nekik. Ugyan úgy felelősök vagyunk. Valahányszor nem állunk ki magunkért, azt üzenjük ezt szabad. A "következmények nélküli ország" nem csak büntetőjogi értelemben igaz. Andy Vajna pályáztatás nélkül kapott kaszinókat, neki nem kell navos pénztárgép sem. Mégis parádézhat, celebekkel lóghat, nem közösítjük ki. Pedig van egy potenciális pénzmosodája, amivel annyi korrupciós pénzt tud törvényessé tenni amennyit akar. Mi tűrjük meg magunkon.

deak.jpg

"Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják. De miről a nemzet, félve a szenvedésektől, önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz, s mindig kétséges." - Deák Ferenc

Mentségünkre legyen mondva, még csak most tanuljuk a demokráciát. A Kánaán reményében léptünk be a nyugat kapuján, azt hittük már vége a küzdelemnek az életünkért. De nem, az emberek nem változtak, csak a rendszer. Már nem lőhetnek le minket, de lopni még fognak. Az áldozathozatal szükségessége sosem szűnik meg.

Veszélyes szembeszállni a hatalommal, egy képletes fegyver ott van a kezében: a megélhetését sok embernek elveheti. Ha együtt mozdulunk megállíthatatlanok vagyunk, (lásd internetadó) de az elsőnek mozdulót leüthetik. Ki lesz aki feláldozza magát? Senkinek nem fűlik hozzá a foga, így lehet feltartani egy egész tömeget, egyetlen golyóval a pisztoly csövében. Pedig nem félelmetes fiúk ezek, semmitől sem félnek jobban mint a kérdésektől:

És ha már az elsőnek mozdulóról beszéltem, itt el tudjátok olvasni Pásztory Dóra levelét. Bevállalta több paralimpikonnal együtt, hogy kiállnak, nem mondanak le a jogaikról. Én már nem csak sportemberként nézek fel rájuk!

Likeolni ITT, egyetérteni odalent!

A bejegyzés trackback címe:

https://concerningthirdparty.blog.hu/api/trackback/id/tr587494686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

körömpörköltszaft 2015.05.27. 15:32:29

Teljesen egyetértek. Én arra buzdítanék mindenkit, hogy olyan pártra aki már bizonyította milyen ügyesen lop kormányon, ne szavazzunk! Kapjon esélyt valaki új. Hátha becsületesebbek lesznek. A tótoknál milyen ügyesen nyer mindig teljesen új párt, jobban is élnek mint mi..

Netuddki. 2015.05.27. 15:46:43

Lemondani? Nem lecsuknit akartál írni?

sanyix 2015.05.27. 15:57:27

@Zsolt Kepler: buzdíthatod, de ezek síkhülyék. Csalódnak a maszopban, hát szavaznak a fütyiszre, csalódnak a fütyiszben, hát szavaznak a maszopra, majd így tovább, ahogy ez már 25 éve megy.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.27. 16:07:39

Ezt a verset egy aktívan sportoló kerekesszékes ismerősöm kérésére írtam a 2012-es londoni paralimpia után, és a téma esetleges érzékenysége miatt a blogomon való közzététel előtt leellenőriztettem vele mind a szöveget, mind a képet. Neki tetszett.

Paralimpia 2012

Londonban sej van sok para-
-limpikon, de nem kell para,
Mert a sok jó ember a kis
Helyen elfér, még, ha vak is.

Vakság, félláb s juharfakar
Nem gát, ha az ember akar
Lenni reményt adó ikon,
Azaz hős paralimpikon.

Sőt ott kellék is a hiány,
S pölö egy lábnélküli lyány,
Akinek kerekesszék kell,
Érmet nyer szekérderékkel.

Jó, hogy van felnőtt és tini,
S érvényes a Coubertin-i
Részvételfontosság elve,
Meg, hogy ne fuss sörrel telve!

Végtagszám négy, három, kettő?
Mindegy! Fő, hogy ember lett ő,
Aki küzd és bízva bízik!
Word-ök erről don’ come easy-k…

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/08/paralimpia-2012.html

luis5 2015.05.27. 16:45:52

Olaszország is elvolt 40 évig egész jól, pedig loptak eleget a kormányok, ha jut a népnek is.
És az a gyanúm nálunk is ellennének a népek, ha jutna elég pénz.

bekerült 2015.05.27. 17:59:21

A címben feltett Orbán és Gyurcsány baj után szépen kiderül, hogy inkább velünk van a baj !

Hát igen, a lopások !
Ha csak ennyi lenne a baj, akkor nem is szólhatnánk, hiszen erre szinte mindenütt törekednek.

Az egymást hülyének nézése, a másik negligálása, az örök marakodás, stb., ami élhetetlenné teszi az egész országot, családokat szaggat szét.
Mert nekünk Mohács kell, meg Orbán Viktor !

Meg kaptuk és ami ezután jön, azt is meg fogjuk !

Ezt is magunknak köszönhetjük, meg isérdemeljük !
süti beállítások módosítása