A világ egy egyetemista szemével.

concerningthirdparty

concerningthirdparty

Ki a tököm az ott a tévében? I. rész

Avagy térkép a magyar politikához

2015. március 05. - concerningthirdparty

Mivel a szokásosnál is nagyobb ökörségek történnek a magyar politikában, olyan magas labdák, hogy azokkal úriember nem törődik, így nem tudok mit írni. Most komolyan, mit lehet arra mondani ha Orbán pár éve azt mondta 10 évre titkosítani valamit hazaárulás, de ő 30 évre teszi ezt? Önmagát lecsapó labda esete.

Cserébe indítok egy sorozatot. Bemutatom hazánk politikai elemzőit, hogy tudjátok ki, mit, miért mond a tévében. Eddig nem érdekelt, de annyit hallod a GFG mozaikszavak, hogy utánajárnál? Gyors felzárkózás kéne a hazai politikai életből? Itt mindent megtalálsz majd, hogy ha kérdik, ki a tököm az a tévében, el tudd mondani. Politikai kultúra 1.0

Politikai véleményformálóból viszonylag kevés van, de nem fog egy posztban elférni. Úgy terveztem, bemutatok egy TV-műsort, és utána az általában benne szereplőket. Mivel szeretem a vitákat, így a HírTV csörte című műsorával kezdem. A csörte tulajdonképpen válasz az ATV-féle csatt-ra, mindkettőt a választások előtt indították el, 2-2 ember szimbolizálja a két részre szakadt hazánkat, +1 fő műsorvezető aki természetesen pártatlanul hajol vagy ebbe vagy abba az irányba, attól függően, hogy ATV-ről vagy HírTV-ről beszélünk. Azért a csörtével kezdek, mivel ott sokkal fixebbek a szereplők, így könnyebb a dolgom:

Hírtv - CSÖRTE

Jobb oldal:

Régi csapat:

 go.jpg

Na itt kicsit gondban vagyok, mivel az eredeti kettős GFG és Gajdics Ottó volt. Nagyon fontos gondolatokat osztottak meg, Főleg Gajdics volt hasznos. Ha elképzeled az ŐSFIDESZES szavazót, és megszorzod kettővel, felfelé kerekíted, és megkapod. Az ő válasza arra, hogy a bajnai kormány idején alacsonyabb volt az euró, hogy igen de volt olyan váltóhely ahol nem. Pont. Nem fogom kikeresni nektek de óriási szövegei voltak, és összeesküvés elméletei. Az a fajta aki Gurcsánnyal álmodik ha megfekszi valami a gyomrát. A Simicskagecizés után kilépett. Kedvenc szavai: "álbaloldal" "gurcsány visszajön", "gurcsány kottája".

gfg.jpg

GFG is nagy arc volt, aki rutinosan váltogatta az erkölcsi és politika technikai érveket, mikor mi kellett a fidesz védelméhez. Hideg politikai gondolkodó, fiiiinooman szólva fideszes. Sajnos egy hete talán túlzásba vitte a jobb oldal politika technikai védelmét, így kicsit háttérbe lett szorítva (ő az a GFG aki azt mondta, hogy a polgári Magyarország csak politikai termék, amin persze mindenki besértődött, hogy mi igen is érték alapján politizálunk... no comment, ITT bővebben kifejtettem már) Kedvenc kifejezése: "3/4/5/6 dolog" attól függően mennyi érv kell megvédeni az igazát.

Új csapat:

ujj.jpg

Nem kell félteni az újakat sem. Most úgy tűnik az egyik állandó versenyző Stumpf András lesz. Nem vagyok vádolható jobboldalisággal, de őt nagyon bírom. Rendesen fideszes, de a trafik mutyinál volt (legalábbis nekem akkor tűnt fel) egy törés benne, hogy ez már sok. És rendre bírálja a kormány nyilvánvaló hülyeségeit, nem tetszik neki a közmédia állapota, stb. Persze a baloldalnál még inkább visszatetszést kelt benne, amiért ki tudna neheztelni ma hazánkban? Szóval ha kiábrándult fideszes vagy, de még mindig nem tetszik a szegfű, ő a te embered. Ha jól rémlik az "azért ne" (...tegyünk úgy mintha a baloldal...) szófordulatot szereti nagyon.

Másik versenyző talán Mráz Ágoston Sámuel lesz, de ez még nem tiszta. Mit is mondjak róla? Talán azt, ha egy kormányszóvivőt raknánk oda helyette, 95%-ban ugyan azt mondaná. Szinte bámulatos, hogy milyen ügyesen vissza tudja mondani a fidesz nyilatkozatait saját véleményként. Szereti az "abban azért megegyezhetünk" kezdető mondatokat, (bocsi ha nem szó szerint mondja ezt, ez a lényege) aminek a végén elmondja a saját álláspontját, ezzel zárva le a vitát. De amúgy nagyon szorgos ember, mutyi szó nem megy el a füle mellett cáfolatlanul. Több ilyen kommunikációs szakember kéne a kormányba, sokkal értelmesebb hazugságokat hallhatnánk.

Bal oldal:

bt.jpg

Itt könnyebb a dolgom, egy-két hiányzástól eltekintve állandó a csapat. Boros Tamás fiatal, jó elemző, enyhe baloldalra húzással. Mondjuk a baloldali Stumpf-nak, vagy fordítva. Ha utálod Orbánt, de a baloldalra, csak öklödbe harapva szavaznál, őt hallgasd. Nem tagadja az ellenzék hibáit, de szépen használja a hideg tényeket a kormány kritizálására. Precíz szúrások, vágások, "igen, de.." szófordulat indokolatlan túl-használata.

szp.jpg

A másik balos harcos Szakonyi Péter. Gajdics Ottóval remek párost alkottak, bár Szakonyi nem annyira balos, mint Gajdics, de ha hallani akarod milyen a Péter, vagy az Ottó hangosan, folyamatosan ismételve, nézz meg egy régebbi adást. A lényeg, hogy bár közgazdász, és igyekszik pártatlan lenni, de azért kibújik a szög a zsákból. Nem tolja túl, de néha mond támadhatót. Régen a kedvenc szófordulata a " de Ottó! Ottó! Ottó!" volt, most nem tudnék kiemelni újat, a "hát" szó nagy barátja.

Műsorvezető:

bs.jpg

Bella Levente vezeti a műsort, amúgy a jobboldali lánchíd rádióban dolgozik. Ő is olyan, mint Szakonyi. Igyekszik pártatlan lenni, vegyes sikerrel. De azt el kell ismerni, hogy tényleg próbálkozik, ami a HírTV-nél nem általános műsorvezetői policy. Emiatt talán néha-néha ízetlenebb a jelenléte, de nem akarnám megbántani, összességében nagyon jó munkát végez.

Most ezzel a 6 úriemberrel kezdtem, a Ki a tököm következő részében a CSATT-ot vesszük át. De még az is lehet, hogy az ATV-s műsorvezetőket, will see.

Likeolni ITT lehet, elküldeni sötét helyekre lentebb!

A bejegyzés trackback címe:

https://concerningthirdparty.blog.hu/api/trackback/id/tr227241943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása