A világ egy egyetemista szemével.

concerningthirdparty

concerningthirdparty

A hülye blogger aki nem szereti a pontatlan propagandát I. rész

Pontosítás Czirják Imre Miss Afganisztán cikkéhez

2015. augusztus 17. - concerningthirdparty

Nem hiszem, hogy van értelme erről írni, de nem szeretem az összemosást, még ha propagandáról is van szó. Mert a napigazdaság cikke Szabó Tímeáról egy egyszerű lejárató cikk, amivel nem is lenne baj, csak annyira hanyag munka, hogy muszáj kis kiegészítéseket tegyek.

A cikk rövid lényege, hogy Szabó Tímea pm, liberális, baloldali, zöld, kapitalistakommunista politikus CIA ügynök. Nem mondja ki kornkrétan, csak utal rá, hogy visszautasította a vádakat, és hát mit is tehetne egy CIA ügynök? De a lényeg, hogy külföldön kiképzett ügynök aki amcsi érdekeket szolgál. Klasszikus duplagondol logika alapján a jobboldali liberális erők ideküldenek egy neokommunistát, de nézzük a mit ír a cikk a politikus Harvardi tanulmányairól:

"Szabó Tímea azonban nem a jogállamot, a demokráciát, az alkotmányt vagy az emberi jogokat kutatta itt, hanem valami egészen mást. A fegyveres konfliktusmegelőzési stratégiákban, illetve a sérülékeny csoportok védelmében merült el jó alaposan. (Az ilyen „konfliktusmegelőző” akciók aztán olyan jól sikerültek, hogy belőlük nőttek ki az utóbbi évek legsúlyosabb helyi háborúi, mint például Irak, Afganisztán, Líbia, Szíria vagy éppen az Iszlám Állam. Korábban sosem látott menekültáradatot generálva.)"

Na de mi itt a probléma? A harvardi elit liberális szárnya felborította a status quote-t és ennek következményei minket terhelnek. A problémát a következő videó mutatja be:

Itt arról kérdezték a diákokat, hogy ki a nagyobb fenyegetés a békére, az ISIS vagy Amerika? A válaszuk az volt, hogy az USA teremt veszélyes helyzetet a régióban és ezért erősödhet az Iszlám Állam. Kritikusak a saját államukkal szemben. Szóval a cikk odamondogató stílusa... Nem fáradok a jelzőkkel.

De had csavarjam tovább a dolgot. Mit gondolnak erről a konzervatív jobboldali propaganda tv-ben?

Fikázzák őket, hogy tiszteletlenek, amerikaellenesek, (külföldi ügynökök talán?) okoskodók. Liberális hülyék. Logikus, hogy kritizálják a diákokat, mivel a republikánusok indították a háborúkat, a liberálisok lezárni igyekeztek azokat. Irak, Afganisztán, ezek Obama előtt indított háborúk. 

Mit mondott a republikánusokról Szíjjártó:

„Egy esetleges republikánus adminisztráció esetén a külpolitikában az Egyesült Államok sokkal nagyobb figyelmet fordítana a szövetségeseire, a jelenleginél nagyobb figyelmet fordítana Közép-Európára és természetesen Magyarországra"

Szerették egymást, mert hasonló értékerendet képviseltek. Ez ugyan változott, de mi nem változott már eddig a fidesznél?

Összefoglalni is nehéz mennyi csúsztatás van ebben a pár sorban. A konzervatív háborúpártiak, és a békepárti liberálisok összemosása, szemezgetés innen onnan, hogy kijöjjön amit épp a cikkíró suggalni akar, ráadásul úgy, hogy a republikánus barátaik indították ezeket a fegyveres konfliktusokat? Mit lehet erre mondani? Szembántó felületesség, bár azt mondják ingyen senki sem hülye.

Én vagyok a hülye, hogy egyáltalán foglalkozok ezzel. (Mondjuk speciel örülök, ha egy magyar politikus külföldön is tanult, mint mondjuk a fidesz vezetőségének egy része)

Anyázni lent, like-olni ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://concerningthirdparty.blog.hu/api/trackback/id/tr947712758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2015.08.18. 14:12:32

Ha Szaddam Husszein 25 éven át 3 millió iraki polgárt gyilkol le és az USA nem avatkozik bele, akkor az a baj az USA-val
Ha az USA eltakarítja Szaddam Husszeint hogy ne gyilkoljon le a következő 25 évben újabb 3 millió embert, akkor az a baj az USA-val, hogy nem volt erre legitim alapja.
Ha Irak független lett és a nép szabad választáson dönthet önmagáról és errefel elkezdik egymást leölni, akkor meg az a baj az USA-val, hogy ők az okai, hogy idáig jutott Irak.

De jó, hogy az idők végtelenségéig el lehEt masztizni, hogy minden emberI sötétségéért az USA a baj.

FOLYTASSUK!

hétköznapi libsizmus 2015.08.18. 15:14:49

@high up!:
Annyira hálásak az ottaniak Amerikának, hogy zarándokmeneteket indítottak a köszönetüket kinyilváánítani. Hozzánk már meg is érkeztek ezek a szabad Afganisztából, a nagyonszabad irakból, és a most éppen felszabadúls alatt álló Szíriából. Sajnos hogy újabban kicsit alábbhagyott a látogatókedv Koszovóból, pedig ők is mennyire emlékezetes vendégeink voltak nemrég!

Mi pedig majd továbbküldjük őket egytől egyig Usák bácsinak, hogy ott helyben csókdossák a lábát hálálkodó könnyek közepette. Usák bácsi biztos nagyon fog ennek örülni

hétköznapi libsizmus 2015.08.18. 15:21:34

"Egy esetleges republikánus adminisztráció esetén a külpolitikában az Egyesült Államok sokkal nagyobb figyelmet fordítana a szövetségeseire,"

Szíjártónak az fájhat, hogy az ő telefonját talán még le se hallgatják? Micsoda figyelmetlenség, hát Bástya elvtársat már senki nem akarja megölni?

Tudományos libsizmus 2015.08.18. 15:32:16

@high up!:
Kihagytad az átlaghülyemagyarozást. Nem lesz ez így jó, kedves barátom!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2015.08.18. 15:42:39

De jó, hogy az átlaghülyemagyar az idők végtelenségéig el tud masztizni, hogy minden emberi sötétségéért az USA a baj.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.18. 15:50:13

Amerika azt üti és majdnem pont úgy, ahgy Izrael azt megrendeli.

Akár republikánus akár demokrata a kormány.

Most valamiért az célja Izraelnek és Amerikának egyaránt, hogy az EU-ra kényszerítsen több millió illegálsi bevándorlót.

A céljuk az EU megroppantása.

Félő hogy sikerrel fognak járni.
süti beállítások módosítása