A világ egy egyetemista szemével.

concerningthirdparty

concerningthirdparty

Focizzunk a Kökiben, hátha akkor felújítják!

2014. december 14. - concerningthirdparty

Tulajdonképpen ez akár a Nyugati pályaudvarról is szólhatna, vagy sok más tömegközlekedési csomópontról. A Kökit csak azért nevesítettem meg, mert pár napja esőzés idején jártam ott, és elképesztettek az állapotok. Persze már évek óta így van, tudom, a tető csak dísz, csak pontokba gyűjti a vizet, kész akadálypályát hozva létre. Végül is képességfejlesztésnek is fel lehetne fogni: figyelni a csöpögés ütemét, a foltokat a tetőn, plusz a mély tócsákat, majd létrehozni egy útvonalat, figyelembe véve a több száz másik embert, hogy minimalizáljuk az ázásunkat... Nem rossz játék, fejleszti a kreativitást, ütemérzéket, mozgáskultúrát, döntéshozatalt. Ez amúgy is jellemző ránk, hisz nagyjából a magyar élet is olyan, mint a Köki terminálja: amikor belépsz, még azt hiszed megúszhatod szárazon.

Nincs rá pénz, majd később, meg kell teremteni a forrásokat stb, sok kifogást hallottunk már, de a mostani kormány bebizonyította, hogy bármire lehet pénz, ha van hozzá akarat. Stadion egy párezer lelkes faluba? Megpisiltetni az összes magyar fiatalt? Felköltöztetni a várba a miniszterelnököt, majd a kultúra fejlesztése érdekében kiköltöztetni onnan a Széchenyi Könyvtárat, a Nemzeti Galériát, a Várszínházat? Ezek mennek. De a Nyugati tetőszerkezetére 1,5 milliárdot kéne szánni, ami irtó sok, majdnem egy fél felcsúti stadion ára.

És talán páran azt mondanátok, hogy hé, hiszen egy Nyugatinál, vagy a Kökinél, egy nap alatt annyian fordulnak meg mint az összes magyar szuper stadionban egy hónap alatt összesen, de nyugodjatok meg, rosszul látjátok. Nem azt kell nézni, hányan fordulnak meg egy helyen, hanem azt, melyiket használják a politikusaink. Van a Kökinél nyaralója bármelyik politikusnak? Használják a tömegközlekedést? A válasz nem, mert a mi pénzünkből vett Audin járnak munkába. A' meg nem ázik be. De ezen nem szeretnék sokat ugrálni. Összehasonlítani, hogy hányan járnak el a több tízmilliárdokért felhúzott stadionokba, olyan magas labda, hogy szinte már unalmas lecsapni. Hogy a 3-as metrón bármelyik pillanatban többen utaznak, mint az összes focimérkőzésen ülnek. Nem így szeretném megfogni a problémát, hanem sokkal inkább proaktívan.

A politikusaink szeretik a focit, mi szeretnénk közlekedni, ezt a két igényt kéne összehozni. Logikus a következtetés: Focizzunk a Kökiben, és hátha akkor felújítják! Ne fanyalogjunk, hogy a politikusaink tesznek ránk, szolgáljuk őket, és reménykedjünk, hogy cserébe tesznek értünk!

Létrehoztam  egy facebook oldalt is ITT likolhatjátok!

Amúgy is lássuk be, hogy a nyugati kék oszlopain lezúduló vízesés nagyon látványos, és megindító!

A bejegyzés trackback címe:

https://concerningthirdparty.blog.hu/api/trackback/id/tr216981995

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Minden ukrán katonának megássák a sírját? 2014.12.14. 19:49:37

Felelősek a Majdan ostoba tüntetői százezrek haláláért és milliók gyászáért? 250 ezer főre növelik az ukrán hadsereg aktív állományának létszámát, és ugyanennyi sírhely megásására alkalmas új katonai temetőt nyitnak Ukrajnában. Bizarr. Jelenleg az ukr...

Trackback: Mi lenne, ha mi is kínvallatással szednénk ki Goodfriendből a bizonyítékokat? 2014.12.14. 19:43:21

Az USA vezető politikusai szerint a kínvallatás egy legális módszer, jogilag sem támadható. A CIA vallatási technikái is teljesen legálisak, a szenátus világszerte nagy vihart kavart jelentése meg úgyse nem nyújt az amerikai állampolgároknak semmilyen ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demis Castro 2014.12.14. 21:18:31

Elsőosztályú trollkodás lenne :)
A kérdés az, hogy vannak-e a magyarok (vagyunk-e mi magyarok) annyira faszagyerekek, hogy meg is csinálják (csináljuk)?

bakke 2014.12.14. 22:56:34

Én is a hét elején jártam arra és hát.. Katasztrófa, ahogy az kinéz. Inkább bontanánk le, jobb ázni az esőben. Akartam is írni az indexnek, de megelőztek :D

midnight coder 2014.12.15. 07:01:28

Ezt mondjuk nem teljesen értem. A Kökit nem pár éve fejezték be ? Vagy a Kőmíves Kelemen Kft építette, és ami felépült reggelre leomlott estére ? A tököm van már tele a budapesti felújításokkal, amik évekig elhúzódnak, de már az átadáskor úgy szar az egész ahogy van. Anno a hülye nagyapáink egyszer megépítették a Földalattit, vagy a Kelet Pályaudvart és az azóta is egyben van, és nem esik szét négy év után.

Trisi · www.alphawing.hu 2014.12.15. 08:46:23

De a Kökit megcsinálták, viszont csak addig amíg szükséges volt,. Ebbe nem tartozik bele a MÁV állomás területe. Azaz egy éles vonal választja el a két részt. Az egyik új és világos, a másikon kitört ablakok bedeszkázva, mindenhol gumi szőnyeg, tócsák, szemét, lepukkanás. Ugyanis a MÁV állomás az nem a Köki része. Ezt nem kellett felújítani.

vaj_na 2014.12.18. 04:22:09


HÍREK
Elkezdődött a MÁV állomásfejlesztési programja, Vecsés ismét kimaradt
2013. november 28. csütörtök

Szerdán Pécsen bejelentették, hogy megkezdődik a MÁV Zrt. 9,8 milliárd forint értékű állomás- és integrált ügyfélszolgálati fejlesztési programja, amely során a többi között felújítják a Kőbánya-Kispest vasútállomást is.”
süti beállítások módosítása