A világ egy egyetemista szemével.

concerningthirdparty

concerningthirdparty

5 gondolat a párizsi merényletről

2015. november 15. - concerningthirdparty

A francia terrortámadásról jutott eszembe pár gondolat. Kétségtelen, hogy ez a vérengzés még sokáig uralni fogja a közbeszédet. Ez egyrészt a politikusok érdeke, de kétségtelen, hogy a terror könnyen beköltözhet az emberek szívébe. Tudom sokan írtak már erről, de szeretném én is megosztani veletek pár gondolatomat.

1. Bármelyik országot támadják, Európát támadják. Integrálva van az Európai Unió, nagyon-nagyon mélyen. Mindegy hol támadtak volna a terroristák, szinte nincs olyan család akinek valamelyik tagja ne kezdene vad telefonálgatásba. 400 ezer kint dolgozó magyar, cserediákok, turisták, kalandorok szét vannak szórva Európában. Tesóm éppen Barcelónában volt a támadás idején, de ennyi erővel lehetett volna Párizsban is. Amikor a Gatwicki repteret lezárták, mi szóltunk az egyik ismerősünknek aki ott dolgozik. Ép akkor indult volna munkába.

Ha Budapestet támadták volna (adja a sors, hogy sose történjen meg, mondjuk ilyenkor jó, hogy nem vagyunk túl fontosak) akkor a kint elő magyarok ismerősei kezdenének vadul gondolkodni, hogy barátaik nem e most mentek haza. De ugyan ez igaz a lengyelekre, románokra, olaszokra stb. Határok (fizikai, és lelki) nélkül szabadok vagyunk az EU-n belül. Ez sajnos most veszélybe került és rajtunk áll mit teszünk ellene.

Még egy fontos gondolat ide. Nem lehet úgy robbantani egy világvárosba, hogy csak keresztények haljanak meg. Ott meghal hindu, muszlim, ateista stb. Ha belép egy terrorista egy koncertre, nem tud úgy lőni, hogy az iszlám nevében ne öljön meg pár hívőt saját fajtájából. A Charlie Hebdo-nál is muszlim rendőrt lőttek le.

2. A terroristák célja a menekültek ellen hangolás. Ilyen az emberi természet. A düh és félelem mindig bűnbakot keres. A menekültek pedig nagyon jó bűnbakok, furcsák, más a színük, ráadásul velük együtt jöhettek be terroristák. A kollektív bűnösség könnyen rásüthető egy ilyen vegyes csoportra.

A kirekesztés pedig radikalizálni tudja az iszlám kisebbséget. Ha nem fogadjuk be az itt élő közösséget, az előbb utóbb utálni fogja a többségi társadalmat, és potenciális terroristajelölt lesz. Hasonlóan az USÁban történt iskolai lövöldözésekhez, a kitaszítottak bosszút akarnak állni az elnyomóikon.

Ezért a terroristáknak elemi érdekük, hogy egyrészt féljünk tőlük, így téve vonzóvá magukat bizonyos csoportban, és teremtenek maguknak utánpótlást.

3. Ez működni fog. Mert nehéz nem dühös lenni egy ilyen értelmetlen pusztítás után. A vágy a bosszúra, a visszacsapásra nagyon erős ilyenkor. Nehéz humanistának maradni, pláne abban a tudatban, hogy ez a támadás ugyan úgy lehetett volna Magyarországon is. Nagyon érdekes ezt most megtapasztani,főleg, hogy tudatában lehetünk annak, hogy Amerikában pont ugyan ez zajlott le 9/11 után. Úgy gondolom sokat elítéltük a terrorra adott agressziót, kíváncsi vagyok hogy fogunk reagálni hogy mi vagyunk hasonló helyzetben.

Ezen felül ne feledkezzünk meg a politikusainkról. A Fidesznek ez nagyon kapóra fog jönni, és nem hiszem, hogy lenne annyi önuralmuk, hogy ne használnák ki ezt a magas labdát. Minél tovább gyűrűzik ez a téma annál kevesebb idő lesz beszélni a földmutyiról és a korrupciós ügyekről. Jön a "megmondtuk", "az ellenzék terroristapárti", áh nem is folytatom, nem venném el a magyar idők meg a 888 munkáját.

4. A terroristának kikiáltott menekültek jó része pont ez elől menekült ide. Ez a legszebb az egészben, a kollektív terroristázás azokat érinti akik az ISIS elől jöttek ide. Most tapasztaljuk meg kisebben milyen érzés a félelem. De ez még nagyon messze van attól, amit egyes szíreknek meg kellett élniük. Na őket küldjük vissza az ISISnak, mert félünk az ISIStól. Remélem azért ennél kissé emberségesebb lesz a visszatoloncolás rendszere. De megjegyezném, hogy szerintem sem tudna ennyi menekülttel mit kezdeni Európa, és kell a szigorú határőrizet. Ezt csak azért írom le, hogy talán kevesebb "te miattad robbantak de liberális barom!4!" kommentet kelljen olvassak.

5. Szorosabb integrációra van szükség. Ezt csak laikusként mondom, de szerintem az európai hírszerzéseknek integráltabb információmegosztásra van szüksége. Közös ellenséggel szemben közösen kell fellépni. Szerény véleményem szerint a közös hadsereg létrehozása is egy jó irány lehetne. Legalábbis szerintem mostanság nem tervezünk háborút viselni az osztrákok ellen, vagy bármelyik másik EU-s tagállammal szemben. És én a magam részéről nyugodtabban aludnék, ha nem csak a magyar honvédség emberállománya és technikai szintje védelmezne.

Likeolni ITT, szidni odalent.

A bejegyzés trackback címe:

https://concerningthirdparty.blog.hu/api/trackback/id/tr157710466

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem vagyok téliszalámi! 2015.11.16. 06:09:57

Nem vagyok se téliszalámi, se párizsi. Manapság, amikor erősödik a harc az egymást kiirtani szándékozó debil liberális európaiak és debil iszlamista arabok között, hová álljon a csendes többség, mely egyformán elítéli mindkét oldalt? Természetesen se...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

William Kidd 2015.11.15. 21:17:53

Integraljuk a potencialis, muszlim, terrorista jelolteket. Ebreszto joember, pont az altalad kepviselt mentalitas teszi idozitett bombava a hazankat, a lakohelyunket. Semmi szukseg nincs erre a barbar es eroszakos vallasra Europaban, amit a kovetoi testesitenek meg.

concerningthirdparty 2015.11.15. 21:44:27

Jogos. Gettósítsuk őket. Zárjuk ki őket a társadalomból, nehogy megismerjék a kultúránkat. működőképes ötletnek tűnik.

Advanced Flight 2015.11.15. 22:18:03

@concerningthirdparty: Gettósítsuk őket.

Ezt már megtették ők maguk (ld. éppen Párizs). Annyira nagyon szeretnék megismerni a kultúránkat.....

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.11.15. 22:51:53

Az ISIS elől menekülnek? De hiszen az maga a romlatlan iszlám társadalom vegytisztán. Aki az iszlám elől menekül, az ne legyen muzulmán, vagy ne felénk meneküljön!

monddazigazatmar 2015.11.16. 00:29:01

2. Mi a francért akarná hangolni ezek ellen? Eljöttek, marhára nem érdekli őket, hogy itt jó-e nekik, vagy nem jó.
Eljöttek Szíriából nem fognak harcolni ellenük. Ez az ISIS nek tiszta haszon, eljött vagy hárommillió harcképes férfi.
Felesleges túlbonyolítani, meg kitalálni, hogy az a terv, hogy a nép majd megutálja a muszlimokat, aztán azokból könnyebb lesz terroristát gyártani.
Viszont felveti a kérdést, hogy tehát a migráncssimogató szerző szerint ha valami nyúgjük van a szegény muszlimoknak akkor majd radikalizálóni fognak?
Már bocs, de úgy kell bánni velük mint

Brix 2015.11.16. 00:52:54

"A terroristának kikiáltott menekültek jó része pont ez elől menekült ide.." Ez a bullshit duma Juncker szájából hangzott el, mert nem képes beismerni, hogy igenis van felelőssége abban, hogy a mai napig konroll nélkül, számolatlanul, érkeznek homályos hátterű és szándékú emberek milliói. A felelősséget azoknak kell viselni, akik meghirdették a nyitott kapuk politikáját és hagyták az exl lex állapotot, káoszt, anarchiát kiteljesedni Európában. Merkel és Juncker egy közönséges hazaáruló , tömeggyilkos , akiknek a börtönben lenne a helyük!

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.11.16. 05:48:48

Az iszlamisták integrációja helyett egy jobb megoldás: a liberálisok megrontók elzavarása a hatalomból az egész kontinensen.

Barbaarb 2015.11.16. 07:55:42

Ugyan miért ez lenne a célja a terrorakcióknak? Korábban nem voltak terrorakciók Európában? Soroljam?
És igen, a franciákat támadták, de ezzel minket is, éppen ezért kellene végre közösen, keményen fellépni a bevándorlás megfelelő szűrésére, bár őszintén szólva én egyet sem engednék be, mert az nem menekült, aki válogat az úticélok között.
Mindenáron egyenlőségjelet akartok tenni minden ember közé, holott tudomásul kellene venni, hogy az EU politikusainak is, de minden polgárnak először a saját polgártársaikért kellene cselekedni, aztán másokkal. Azzal a hozzáállással, hogy nem gond hogy a millió ember között bejött x terrorista, teljesen vaknak tesszük magunkat, keblünkre öleljük a kígyókat.
Nem tudom ki hogy van vele, de ha a gombalevesemben csak egy cikk gyilkosgalóca kerül, akkor tökmindegy, hogy csak egy pici százaléka volt a gombának...

chrisred 2015.11.16. 10:07:57

@Madnezz: Tényleg? Akkor Giordano Bruno vagy Galilei sem volt keresztény.

Bobby Newmark 2015.11.16. 10:19:25

5. "És én a magam részéről nyugodtabban aludnék, ha nem csak a magyar honvédség emberállománya és technikai szintje védelmezne."

Nem csak az véd téged, hanem a NATO. Tudod, erre van az egész kitalálva. A javaslatod spanyolviasz kategória.

báró Csekonics 2015.11.16. 10:20:00

"a mai napig konroll nélkül, számolatlanul, érkeznek homályos hátterű és szándékú emberek milliói"

Na igen. Nem is az a fő baj hogy jönnek (de, mert túl sokan) - hanem hogy _ellenőrizetlenül_ mert a hatóságok egyszerűen GYÁVÁK a kellő erővel visszatartani őket.
Ebben mondjuk pont a média is felelős, mert ha egy szegény ártatlan (kődobáló, gyújtogató, késelő) menekültet mondjuk lelőnek a határon, akkor ugye a rendőrökről a keresztvizet is leveszik.
Más kérdés, hogy mennyi joga van a menekülteknek bármit is _követelni_ errefelé.
Én úgy tanultam, hogy a vendég az legfeljebb kérjen - pláne ha hívatlan.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.16. 10:44:23

Induljunk ki az 5- pontból.
Több millió muszlim dolgozik EU szerte évtizedek óta.
Tudod mennyire sikerült integrálni őket ?
Semnnyire.
És tudod miért ?
Mert nem akarnak integrálódni.
Hanem inkább ha elég sokan laknak egy helyen bevezetik a Sáriát, saját törvényeiket a területen, és létrehozzák a NO-GO-ZONE-ákat.

swedenreport.org/2015/05/18/police-yes-there-are-no-go-zones-in-sweden/
www.gatestoneinstitute.org/5128/france-no-go-zones
www.gatestoneinstitute.org/5177/no-go-zones-britain

A terroristákról:
Ahol muszlimok vannak, ott vannak muszlim terroristák.
Minnél több muszlim, annál több terrorista.
Ok-okozat.

Mert az iszlám hit szerint, minket gyaúrokat át lehet, verni, meg lehet lopni, és Allah dicsőségére fel lehet áldozni bármikor.

Aki ilyen beteg szarban hisz, és ebben a fosban fanatizálja gyerekeit, unokáit, az beteg világot hoz.

Ki kell az összes iszlamistát ebrudalni az EU-ból.
Ahol ezt nem teszik meg, ott emberek százai fognak meghalni.

jágör68 2015.11.16. 11:04:06

A NATO- Pentagon- CIA nem először játssza el hamis zászlós terrorakcióját.
A cél: belekeverni az egész NATO-t Oroszország szíriai akciójába- és egy III. Világháború

shows.howstuffworks.com/stuff-they-dont-want-you-to-know/stdwytk-operation-gladio-video.htm

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 11:07:29

Drága posztoló, sikerült ismét bebizonyítanod, hogy Európa és az aurópai kultúra esküdt ellensége vagy.

Ha annyira szereted a muszlimokat és ilyen emebreket szeretsz magad körül látni,akkor egyszerűbb módszer, ha kivándorolsz mondjuk Iránba. Nem kell a fél muszlim világot Európába csődíteni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 11:08:30

De nem is vártam mást egy hozzád hasonló balhibbanttól, mint hogy a párizsi merényletek után még több muzulmánt akarjon Európába beengedni.

Bobby Newmark 2015.11.16. 11:16:33

@jágör68: Ja, nyilván a világ hemzseg az összeesküvésektől, és nem te vagy elmebeteg, persze.

McZozo 2015.11.16. 11:53:57

@Brix: Nem tamogatom a teljesen szabad bevandorlasat ekkora tomegeknek akik most jonnek, de azt allitani hogy most ezzel atomeggel jottek a terrorist ak nagyfoku hulyesegre es tajekozatlansagra utal. Europa elotte is viszonylag nyitott volt. Utlevellel es repjegy birtokaban az jot be eddig is aki akart legalaisan is. Akor meseld mar el mi a turoert szenvedne egy terrorista honapokat gyalogszerrel hogy idejohessen mikozbe ezeka szervezetek altalaban eleg jol el vannak eresztve anyagilag igy nem hinnem hogy egy repjegy megvetele tul nagy aldozat lenne.
Raadasul most azt mondani hogy ezt migransok csinaltakszinten baromsag. azok az emberek tisztaban vannak azzal hogy nem szeretik oket es akkor most egyilyet meglepni hogy meg nehezebbe tegyek szajat sorsukat tiszta ertelmetlen lenne. Akik ezeket a tamodasokat elkovettek sokkal inkabb masod harmad generacios radikalizalodott bevandorlok, akiket anno konnyen beengedett nyugateuropa, mert jol jot az olcso rabszolgamunkas, cask abba nem gondoltak bele hogyha nem koltenek ezen retegek integralasara es felzarkoztatrasara akkor mi lesz majd kesobb. Na most ezzel szembesulnek hogy egesz nepcsoportok radikalizalodnak mert a tarsadalom peremere szorultak. Ezeknel a csoportoknal a mozgatorugo sokkal inkabb az eletszinvonal es elet kilatas mint az hogy kereszzteny vagy muzulman, csak egyszerubb azzal megmagyarazni hogy na ezekis muzulmanok voltak mint azzalhogy na ezek az unokak meg mindig szegenysegben elnek es ez nem tetszik nekik. Mert akarmennyire mondhatjuk hogy a nyugat befogado. De sajat tapasztalatbol tudom mikor munkat keresek angliaban az elso urlap amit MINDENUTT ki kell toltenem az hogy borszine ethnikai hovatartozasa vallasa ...? TEhat mai napig eros a faji megkulonboztetes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 11:58:33

@McZozo:

"Akor meseld mar el mi a turoert szenvedne egy terrorista honapokat gyalogszerrel hogy idejohessen mikozbe ezeka szervezetek altalaban eleg jol el vannak eresztve anyagilag igy nem hinnem hogy egy repjegy megvetele tul nagy aldozat lenne."

Azért, mert így észrevétlenül be tud szivárogni. Amikor naponta tízezer "menekült" lép be, akkor még útlevéllel is jó esélye van arra, hogy nem szúrják ki, eldobott papírokkal meg még inkább.

Mellesleg hiábavaló az okoskodásod, mert a tények téged cáfolnak: több párizsi terrorista szír és egyéb útlevéllel jött be. Miután szerencsére megdöglöttek, nem tudod megkérdezni tőlük, miért volt ez jó nekik. De elhiheted, hogy tudták, mit miért tesznek.

McZozo 2015.11.16. 12:00:27

@Bobby Newmark: Azert maradjunk annyiban hogy ezt a nato dolgot igazan eles helyzetben meg nem teszteltek soha. Tetelezzuk fel hogy a nagy orosz medve elindulna malnat szedni nyugatnak, ez mondjuk atrohan keleteuropan es meg sem all nemetekig franciakig, ez esetben szerinted a nato barmilyen erot is bevetne kelet europai teruleteken ? Kizartnak tartom. Elso az lenne hogy sajat orszagaik vedelmere alnanak be . MErt ugye akkor minden eroforrasra szukseg van otthon es nem pocsekolnak jelentektelen helyekre. Majd ha mondjuk par ev mulva mar jol pofanvertek a macit hogy kezdene hazafele bandukolni akkor jonnenek majd a nato csapatok hogy felszabaditsak az egyeb nato orszagokat. De a ketto kozott eltelne jopar ev szvsz. Szoval ennyit a natorol

McZozo 2015.11.16. 12:02:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mellesleg hiábavaló az okoskodásod, mert a tények téged cáfolnak: több párizsi terrorista szír és egyéb útlevéllel jött be. Miután szerencsére megdöglöttek, nem tudod megkérdezni tőlük, miért volt ez jó nekik. De elhiheted, hogy tudták, mit miért tesznek. "

Szerintem meg te nem vagy tajekozott mert egy ilyet talatak nem tobbet, viszont ma mar tobb forrasbol is azt hallani hogy ez valoszinuleg csak megtevesztes volt mert a halott teroristakugy nez ki nem azonosak az utlevel gazdajaval

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 12:14:40

@McZozo:

Aha, több forrásból azt hallani... A terrorista még a halálában is meg akarta téveszteni a hatóságokat, értem. Előre eltervezte, mi? :D Képzeld, mennyire csődöt mondott volna a terve, ha netán életben marad.

Az ugye eszedbe sem jut, hogy a sok betolakodót számolatlanul beengedők akarják mentegetni magukat? Hogy el akarják hitetni az emberekkel, nem jöttek terroristák a "menekültekkel"?

Hiába no, a balhibbant ember az élő példa az ideológia győzelmére a józan ész felett.

McZozo 2015.11.16. 12:24:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hiaba no te meg az elo pelda a butasagra es arra hogy olvasni se tudsz.
Hol alitottam olyat barhol is hogy baloldali vagyok? Hol allitottam olyat hogy johet barki, Epp ugy kezdtem a hozzaszolasomat, hogy nem tamogatom. Sot egyetertenek a szuressel erosen sot meg a kerites ellen se voltam, az egyetlen hulyeseg az a torveny volt ami kimondta mint a nyuszika sapkas vicceben, hogy ha egy bevandorlo kert menedekjogot mar szerbiaban, akkor azert nem johet be, ha meg nem kert eddig akkor meg azert nem johet.
Az egyetlen amit most allitottam hogy a mostani es korabbi terrorcselekmenyek legnagyobb reszt vagy akar egeszben is nem a mostani migransoknak koszonhetoek hanem sokkal inkabb a mar masod harmad generacios regen betelepult bevandorlok gyermekeinek. Ha ezt nem fogod es csak vergozosen balozol akkor az a te szegenysegi bizonyitvanyod. Olyan vagy mint anno Torgyan, tok minden ki mit mondott az o valasza az volt, hogy Horn Gyula mondjon le. NA kb te is ennyit fogsz fel a korulotted levo dolgokbol az egysejteddel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 12:28:57

@McZozo:

"Hiaba no te meg az elo pelda a butasagra es arra hogy olvasni se tudsz."

Hm, én nem minősítettelek téged. A balhibbantakról beszéltem, te vetted magadra. :)

"Az egyetlen amit most allitottam hogy a mostani es korabbi terrorcselekmenyek legnagyobb reszt vagy akar egeszben is nem a mostani migransoknak koszonhetoek hanem sokkal inkabb a mar masod harmad generacios regen betelepult bevandorlok gyermekeinek. "

Szóval ilyen közelről ismerted a párizsi terroristákat, hogy mindezt tudod róluk? Mert akkor te többet tudsz, mint a francia titkosszolgálat. Menj, segíts nekik - ja, hogy te aa terroristákat támogatod... :(

Vicces vagy, de inkább szánalmas terrostasimogató.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 12:31:48

@McZozo:

Egyébként meg mi van akkor, ha netán a korábbi vagy mostani terrorcselekményeket másod- vagy harmadgenerációs bevándorlók követték el? Ez felmenti azokat, akik most számolatlanul beengedik az iszlám csőcseléket? Ha igazad van, akkor a jövő terroristáinak szüleit, nagyszüleit engedik be. Ha nincs igazad, akkor a ma vagy a holnap terroristáit engedik be. Hol a különbség?

DR. Smit Pal 2015.11.16. 12:35:06

A terrorizmus a liberalisok miatt van.
LIBERALIZMUS = TERRORIZMUS.
Eloszor a terroristakat tamogato liberalisokat kell felszamolni, csak utanna lehet a terroristakat.

McZozo 2015.11.16. 12:38:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Te kezdtel szemelyeskedni en csak reagaltam.
Az a nagy kulonbseg hogy kene tanulni a multbol, es mint mondtam ad egy szurni kene kit engedunk be es kit nem. ad ketto akit beengedunk azt nem azert kene beengedni hogy jaj de jo megint van 20 evre olcso felrabszolga munkaero a gyarakban, meg a McDodalds ban. Hanem hogy erteket termeljen illetve a gyerekei meg kinohessenek az elszigetelt nyomorkeruletekbe szamuzott csoro migrans csaladi ordogi korbol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 12:52:08

@McZozo:

Bocs, de hazudsz, a személyeskedést te kezdted. Egy szóval sem neveztelek TÉGED ballibnek. Te viszont egysejtűnek, butának és olvasni nem tudónak neveztél engem. Lelked rajta, téged minősít.

"Hanem hogy erteket termeljen"

Komolyan gondolod, hogy a mostani bevándorlók értéket fognak termelni? Persze igazad is lehet, ha a munkanélküliséget értéknrk tekinted.

"illetve a gyerekei meg kinohessenek az elszigetelt nyomorkeruletekbe szamuzott csoro migrans csaladi ordogi korbol"

Nőjenek ki a saját hazájukban, ott ráadásul nem is indulnak hátránnyal, migránsként.

Te - és most tényleg rólad írok - az a lelkiismeretlen hazug ballibsi vagy, aki az eddigi álláspontod tarthatatlanságát felismerve színleg átveszed a józan retorikát, miközben továbbra is azon fáradozol, hogy romlásba döntsd Európát és a fehér ember által felépített kultúrát.

Na rajta, most már vádolhatsz személyeskedéssel - ami persze csak válasz a tiédre, de ez ne zavarjon.

Irbisz 2015.11.16. 13:33:45

A franciak is ugy hülyek ahogy vannak, es meg van kepük erre mint mentsegre/magyarazatra hivatkozni:
"Az igazi kockázatot Franciaország számára, hogy több ezer állampolgára ment el harcolni Szíriába (az Iszlám Állam oldalán), majd tért haza immár, sokuk immár kiképzett gyilkosként. (Összehasonlításképpen az Egyesült Államokban nagyjából negyvenre becsülik a Szíriába vagy Irakba elment, majd onnan visszatért muszlimokat.)
márpedig ahogy arról korábban írtunk, több ezer potenciálisan veszélyes embert megfigyelése szinte lehetetlen feladat, merthogy egy ember állandó megfigyeléséhez legalább 4-5 ember kell, ami azt is jelenti, hogy 5000 veszélyesnek minősített franciához legalább 20 ezer. Ezért szokták azt hangoztatni egy-egy ilyen merénylet után titkosszolgálati szakemberek, hogy nem létezik száz százalékos biztonság."

Visszaengedik ezeket a felallati gyilkosokat? Nooormalis? Ha akar menjen harcolni a hiteert, de ott mar a törvenyekkel, a gondolkodassal es a hozaallassal van komoly baj, hogy ezeket visszaengedik, es annyit birnak böfögni, nincs eleg kapacitas ennyi ember megfigyelesere.
Ha nincs olyan paragrafusuk, ami alapjan nem lehet valogatas nelkül visszazsuppolni az ilyen csürhet, akkor veszhelyzetre, rendkivüli allapotra stb. hivatkozva fosszak meg allampolgarsaguktol öket es toloncoljak ki öket.
Ha meg nem akarjak megtenni, mert ez nem liberalis, es nem eleg bünözövedö megoldas, akkor meg ne sirjanak, hanem törödjenek bele, hogy ez a szelsöliberalis gondolkodas ara- No meg az, hogy kerületnyi, feherekre szamara no-go muszlim zonak vannak az orszagukban.

A poszter meg egy nagy idealista birka, egy azok közül, akik egy filozofiai mühely külvilagtol elzart elefantcsonttornyanak melegeben elmelkednek szep, de a jelen valosaggal köszönöviszonyban nem levö eszmekröl, es ha körülöttük össze is döl a vilag istapoltjaik miatt, akkor sem kepesek beismerni tevedesüket, mert valamiert azt hiszik, hogy a bölcsek köve ott lapul a zsebükben.

jágör68 2015.11.16. 13:38:42

Mennyire hihető már ez útlevél dolog:

www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2015/11/IMG_5125_0.JPG

Ez is bizony hamis zászlós Gladio- akció volt.

Irbisz 2015.11.16. 13:44:07

@McZozo:
"Ezeknel a csoportoknal a mozgatorugo sokkal inkabb az eletszinvonal es elet kilatas mint az hogy kereszzteny vagy muzulman, csak egyszerubb azzal megmagyarazni hogy na ezekis muzulmanok voltak mint azzalhogy na ezek az unokak meg mindig szegenysegben elnek es ez nem tetszik nekik. "

Mivel muzulmanok a terroristak, nehez lenne nem erre, hanem csak a szegenysegükre fogni a dolgot. egyebkent meg lehet vedeni öket, de mivel a muszlim orszagok nem (elhanyagolhato modon) lepnek fel ezen erök ellen, a muszlim hit joggal nevezhetö Nyugat,- es keresztenyellenesnek.
Es kit erdekel mit mond a koran, ha nem aszerint elnek, es itt Europaban alakitanak ki maguknak olyan kerületeket, ahova feher ember jobb ha be sem teszi a labat, meg fenyes nappal sem. Persze ezzel nem illik foglalkozni es nem illik beszelni, bezzeg ha valaki ez ellen csak tüntetne, mar fajüldözseröl , kirekesztesröl, nacizmusrol begetnek a kulturajuk sirjat aso liberalisok.

McZozo 2015.11.16. 13:45:11

@Irbisz: Egyetertek elmeletben csak sajnos jogilag ott bukikmeg a dolog ( es erre tenyleg azt mondom sajnos) hogy ezek az emberek mar altalaban nyugat europaban szuletett emberek, igy az az egy allampolgarsaguk van, Namost mai vilagunkban talan Rejto Jeno Senki Alfonzan kivul nem nagyon van , lehet olyan ember akinek egy allampolgarsaga sincs. Tehat odaig ok kepben vagyok hogy elveszed kitiltod, de kerdes hova es ki fogadja be, mert nincs masik allampolgarsaga tehat jogilag akkor kivulallova tenned es max elete vegeig egy repteri varoban ucsoroghetne ket orszag jogi hatarai kozott a senki foldjen.

McZozo 2015.11.16. 13:54:09

@Irbisz: Most nem vedeni akarom a muzulmanokat mert a vegen megint belem magyarazzak itt egyesek, de a terrorizmus nem egyenlo a muzulmanokkal, Europaban is eloszeretettel eltek vele szervezetek . CSak par pelda a teljesseg igenye nelkul.
IRA Angliaban, Baszk szeparatistak spanyolorszagban, Francia felszabaditasi frontok. (esetleg meg ide sorolhato az USA-ban a KKK is) Ezek mindegyike eloszeretettel robbantgatott es olt artatlanokat nyugat europa szerte. Csak akkor meg nem volt ekkora globalizacio es nem volt net, igy nem tudatosult plane a mi kelet europai kulturankban, Ezek mindegyike nem muzulman volt megis eloszeretettel hasznaltak a terror eszkozet. Erre ondom mindig, hgy a terrorizmus nem a muszlim talalmanya hanem a szelsosegeseke. Hogy jelenleg eppen a muszlam hasznalja, hat sajnso most ilyen korszakot elunk, de mondjuk meg vagyok gyozodve hogyha eljonnea sokak altal vizionalt muszlim Europa, azaz a feher lakossag kissebbsegbe kerulne ugyanugy a terror eszkozehez nyulnanak a feherek is.

McZozo 2015.11.16. 13:58:03

Egyebkent meg messze nem vagyok meggyozve arrol hogy az ertelmi szerzoi ezeknek az akcioknak igazabol a muszlimok voltak, (igen az elkovetok azok voltak) mint ahogy anno a 911 nel is azert lassan az szurheto le hogy nagyon komoly feher erdekek is mozgattak a szalakat a hatterbol. Valamint ezen tamadasok kapcsan sajnos azt latom hogy be fog kovetkezni europaban is az ami amerikaban megtortent hogy a terrorizmus ellene harc neveben szep lassan majd rengeteg jogot megvonnak a lakossagtol ugy hogy a hiszterizalas miatt a lakossag errol majd onkent es danolva mond le ittis csakugy mint ott.

Eszter8826 2015.11.16. 14:03:36

4-es pont: "A terroristának kikiáltott menekültek jó része pont ez elől menekült ide."
Hát kurvára nem! De ha így is van, nem érdekel, nem vagyunk felelősek ezekért az "menekültekért" (inkább gazdasági bevándorló) Nem mi a dolgunk etetni szállásolni őket, és legfőképpen nem a mi dolgunk megvívni az ő háborújukat. Ha ők rendet akarnak a hazájukban akkor talán maradjanak ott harcolni menekülés helyett.....

konrada 2015.11.16. 14:05:18

@McZozo:
...tán nem is volna baj. Hiszen ők mentek oda...

McZozo 2015.11.16. 14:17:52

@konrada: nem azt mondtam hogy nem lenne baj csak hogy sajnos jogilag nemkivitelezheto szerintem, egy ilyen dolgohoz eleg radikalis jogi kornyezetet kene valtoztatni

McZozo 2015.11.16. 14:22:50

@Eszter8826: ez igaz lenne akkor ha nem amerikai es europai erok mentek volna oda megdonteni Kadhafit Saddamot Asszadot majd aztan miutan likvidaltak a vezetoket egy meggyengitett kaoszt hagytak maguk utan amibe ohatatlan nyomultak be ilyen zavarosban jol megelo szervezetek is mint az ISIS, IA, PFSZ, AL KAIDA, Erre mondjak ugye hogy konnyu mas himbilimbijevel vernia csalant, majd most ugye mindenki szetteszi a kezet hogy hat oldjak meg maguk, mikozbe a kereszteny vilag kezdte.

Irbisz 2015.11.16. 14:51:59

@McZozo:
van eleg sok jogasz minden nemzet Parlamentjeben, be is tudnak vonni eleget, talaljak meg milyen jogi formulakkal lehet öket kittiltani az orszagbol, lenyegtelen milyen az allampolgarsaga.
Mert az egyenesen nonszensz, elmegy 2 evre hadakozni az ISIS-hez, ott gyilkolja a normalis embereket, ki tudja kicsit az elve elegetest, karesztrefeszitest is ygakorolja, es utana visszajöhet szabadon, mert allampolgar.
Ha meg nem lehet megoldani, akkor egy ilyen tarsadalom nem is erdemes a tulelesre, alulmaradunk a civilizacios küzdelemben, mert szep dolog a jogallam, de a jog a tarsadalom müködökepessegenek biztositasaert letezik, nem egy önmagaban allo független rendszer.

McZozo 2015.11.16. 16:44:01

@Irbisz: En mondjuk azt sehol nem mondtam hogy csak ugy visszajohessen minden kovetkezmeny nelkul. Kimondottan csak a allampolarsag megvonasarol nyilatkoztam jogi megkozelitesben.
Buntetojogi szempontbol termeszetes hogy ugy bezarni hogy a muanyag lakat rarohadjon.

wolves84lb 2015.11.16. 16:46:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: neked meg azt, hogy egy igazi agyatlan fidesz-zombi vagy. Ismét. Sokadszor.

wolves84lb 2015.11.16. 16:49:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nálatok fideszéknél úgy tudják, az útlevélbe beleírják szíriában, ha valaki terrorista? Vagy minek rugózol ezen az útlevél témában? Arról nem beszélve, hogy aki ak47-essel és bombákkal akar ölni, jóeséllyel útlevelet is tud magának intéztetni.

McZozo 2015.11.16. 17:18:27

@wolves84lb: Mondjuk az nekem is eszembe jutott csak kifelejtettem hogy ugye gondolom hamis utlevelet csinaltatni se eg y nagy vaszizdasz :) Hamis alatt azt ertem hogy nem az illeto szemely valodi neve van benne, de ettol meg lehet legalisan allami szerv altal kibocsajtott utlevel. Plane olyan arab allamokban ahol mondjuk lehet kicsit nagyobb a kaosz a kozigazgatasban mint nalunk.

Irbisz 2015.11.16. 17:20:59

@McZozo:
Mindig a kihivasokra kell reagalni. Korabban robbantgatott az IRA, ETA, RAF, baszkok stb., velük törödtek kemenyen, meg is lett aze redmenye. Most nem ök vannak a fokuszban, hanem a muszlimok, fel kellene lepni vegre erelyesen velük szemben, pont az europai ertekek vedelmeben. Akinek meg közülük nem tetszik, mert sokuk leszarja es nem tartja be ezeket az ertekeket, az mehet vissza, ahonnan jött (ahonnan a szülei jöttek). Ha meg nem emgya, akkor toloncoljak ki- a jogszabalyi környezetet meg dolgozzak ki hozza.

ja, es

Bobby Newmark 2015.11.17. 10:41:21

@DR. Smit Pal:. A terrorizmus a széljobbos muszlim csőcselék miatt van, nem a liberálisok miatt, te faszfej.

Bobby Newmark 2015.11.17. 11:45:04

@Irbisz: Az ugye megvan egyébként, hogy ezzel kiírtad magad az erkölcsi magaslatról? Tudod, az ISIS meg pontosan ugyanezt gondolja RÓLAD. Hogy nem vagy méltó a túlélésre. Annyi a különbség közted, meg a törölközőfejű fejlevágós rohadék közt, hogy ő nem csak beszél bele a levegőbe, hanem aktívan tesz is azért, hogy az általa pusztulásra ítélt társadalom pusztuljon is.

Koppany07 2015.11.17. 12:15:55

Ma Magyarország túlélését a fiatalok, a kezdeményező, a szakképzett emberek kivándorlása fenyegeti! Egy JÓ országból nem menekülnek el a polgárai. Ez sokkal inkább probléma, Magyarország számára! A bevándorlás számunkra látványos vita, látványos döntésekkel, (a határokon nagyon hatékonyan sikerül lassítani az árumozgást és így a gazdaságot) aktuálisan (szerencsére) 0 gyakorlati jelentőséggel. Az ország valós problémáiról jól eltereli a figyelmet a bevándorlókról szóló polémia. Fontos megoldani, de a ma Magyarországának ennél fontosabb élet-halál problémái vannak!

Irbisz 2015.11.17. 12:24:38

@Bobby Newmark:
erkölcsi magaslat, uramatyam, mekkora lilaagyu elvarazsolt hülye vagy, tipikus kavehazi konrad, akinek a valo vilag esemenyei semmit sem szamitanak, csak lebeg valami rozsaszin ködös alomvilagban, tudomast sem veve az elveivel ellentetes valosagrol - csak elhessegeti a tenyeket, es el tovabb ideai szep liberalis vilagaban.
Haho, az elet mas mint a tankönyvek es ideak vilaga, ideje lenne felebredned, es vilagnezetedbe a valos vilagot is figyelmebe venned.

Irbisz 2015.11.17. 16:01:40

@Bobby Newmark:
ja, egyebkent ajanlom figyelmedbe az ertö olvasast, ami lathatolag nem erösseged. Epp azt irtam, hogy a MI tarsadalmunk marad alul a küzdelemben, ha nem kepes bizonyos, elmeletben es/vagy egy idealis vilagban szep es tamogatando elveket ideiglenesen felfüggeszteni, megszüntetni alkalmazasukat. Pusztulasunkra törö erök ellen nem lehet odatartom a jobb orcamat modon küzdeni, es ugy sem, hogy nem merünk beszelni bizonyos dolgokrol, mert az ugymond politikailag nem korrekt.
A valosagrol nem rozsaszinüeket kell hazudni es homokba dugni a fejünket, hanem fel kell tarni es beszelni rola, meg ha ez egyes liberalis köröknek nem tetszik- uis. Eruopa es az europai lakossag hosszutavi sorsa sokkal fontosabb, mint bigott fanatikus ragaszkodas par ideologiabol adodo mainstream elvhez.
süti beállítások módosítása